SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

20 éve szentelték fel a Szent Imre plébániát

A 2017-es esztendő különleges jubileumot jelentett plébániánk életében. Éppen 20 éve, 1997. augusztus 20.-án szentelte fel Pápai Lajos püspök úr a Jereván lakótelep újonnan épült, Szent Imre herceg tiszteletére szentelt templomát. Az ünnepélyes megemlékezés augusztus 19.-én 10 órakor kezdődő szentmise keretében történt. A szentmise főcelebránsa Németh László atya, pápai prelátus, általános püspöki helynök volt. Koncelebrált a misén Turner Lajos atya, őrkanonok, kerületi esperes, fertőd-süttöri plébános, akinek a nevéhez a Szent Imre plébánia építése fűződik, és aki az első plébánosa volt templomunknak. Rajta kívül részt vett a szertartáson és koncelebrált Sopron város papsága is.  A neves eseményen képviseltette magát az összes soproni szerzetesrend, illetve Sopron város önkormányzata is. A misén a Gaudium kórus adta a zenei szolgálatot Árendás György karnagy úr vezetésével. 

A szentmise ünnepi homíliájában László atya arról beszélt, mennyire fontos volt mindig is az emberiségnek a szent dolgokhoz, helyekhez való kötődés, illetve mennyire vágytunk mindig is szentté válni. Ennek egyik kifejezése a templom építése is, mely abból a célból épült, hogy az emberek létrehozzanak egy helyet, ahol egyedül vagy közösségeben Istenhez közel kerülhessenek, Istent imádhassák, megtisztuljanak és közösségben lehessenek. 
A szentmise végén Imre atya bejelentette, hogy Sopron város önkormányzata jóvoltából, még ebben az évben elkészül a templom díszkivilágítása, melyet a novemberi templombúcsúig szeretnének befejezni. A munkálatok megkezdéséhez László atya ünnepélyes áldását adta. 

A szentmise után az ünnepi események részeként László atya megnyitotta Madarassy István ötvös- és szobrászművész kiállítását. A tárlat a művész szentföldi zarándokútján készült 26 útirajzát és két vörösrézből hajlított képét mutatja be. A kiállítás megnyitóját a Barokk trió zenéje színesítette. 

A tárlatmegnyitót követően kezdődött az ünnepi agapé, melyen mintegy 300 hívőt látott vendégül a plébániánk. 

Plébániánk felszentelésének 20. Jubileumára nagyon sokan érkeztek a környező plébániákról, és ezúton szeretnénk köszönetet mondani nekik azért, hogy együtt ünnepeltek velünk, és jelenlétükkel megtisztelték plébániánkat! 

Külön köszönetet mondunk azoknak az embereknek, akik eme neves esemény előkészítésében, lebonyolításában részt vettek, és lehetővé tették nekünk, hogy méltó módon ünnepelhessünk. 

FOTÓK

H.Cs.

vissza


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  Január 21-26. között az ökumenikus imahéten a Krisztus-hívők egységéért imádkozunk. A helyszínek és egyéb részletek a plakáton olvashatók.

 • Közösségi hírek

  A SZERETET ÁRAD!

  A Családos szentmisén a gyermekekkel csokoládégyűjtő akciót szerveztünk. Két nagy doboz édesség gyűlt össze. A közösségből néhány szülő ötletelt azon, hogyan tudnának ők is hozzájárulni tárgyi adományokkal szegény sorsú gyermekek karácsonyához. Célzottan, a gyermekek vágyait figyelve igyekeztek segíteni. Az alábbi beszámoló egy csokor azokból az érzésekből, pillanatokból, amikor átadásra kerültek az ajándékok.