SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

ADVENT 2. VASÁRNAPJA

1. A Szent Imre templom padfűtésének korszerűsítése elkészült. A fűtőszálak az ülés alatt helyezkednek el. Jelenleg tesztüzemben működik, várjuk visszajelzéseiket. Javasoljuk, hogy ezentúl ne párnákra üljenek, mert úgy nem lesz érezhető a fűtés!

2. Plébániánk saját forgathatós falinaptára elkészült, 800 Ft-os áron megvásárolható.

3. Hétfőtől péntekig szeretettel hívunk mindenkit a reggel 6.00 órai rorate szentmisékre a Jézus Szíve templomba. A mise utáni zsolozsma alatt gyónási lehetőség lesz, a keddi napot kivéve.

4. A jövő szombaton lesz boldog Brenner János vértanú első emléknapja, ez alkalomból hagyományteremtő szándékkal a Szent Imre templomban tartunk szombaton reggel 6 órai rorátét, melynek végén a csontereklye tiszteletére is sor kerül.

A havi 12 órás szentségimádás szombaton a rorate után 7.00 órakor kezdődik a Szent Imre templom kápolnájában, és kivételesen 19 óráig tart. Szeretettel kérjük a közösségeket és a testvéreket, hogy vállaljanak 1-1 óra szentségőrzést. Jelentkezni a sekrestyében lehet.

5. A Jézus Szíve templomban januárban elkezdődnek a tavasszal elnyert 11,4 millió forintos pályázati pénzből a padok felújítása. A restaurálás több lépcsőben fog megtörténni, ezért a körülményekhez alkalmazkodnunk kell majd.

6. December 18-án (kedd) az esti szentmise után a plébánia aulájában köszönjük meg önkénteseink egész éves szolgálatát. Szeretettel hívjuk a testületi tagokat, sekrestyéseket, kántorokat, zenészeket, előimádkozókat, díszítőket, takarítókat és adakozóinkat.

7. December 19-én (szerda) 15.30-17.00 óra között a Gárdonyi és Lackner iskolák hittanosainak gyóntatása lesz a plébánián.

8. A Regnum Marianum soproni közössége negyedik alkalommal indítja el a Talpaló vezetőképzőt. 16-30 év közötti fiatalokat várnak, akik szeretnék kibontakoztatni keresztény közösségvezetői képességeiket! Jelentkezés a szórólapon megadott címeken.

9. December 13-án 16.00 órakor adventi játszóházba hívja a nagycsoportos gyerekeket a Szent Orsolya Iskola.

10. December 16-án 18.00 órakor a Julianeum énekkar Adventi hangversenye lesz a Szent Margit templomban.

11. Rákász Gergely koncertorgonista “Tél” c. előadását a Soproni Árpád-házi Szent Margit Templomban tartja december 22-én 19.00 órakor. Jegyelővétel és részletek a plakáton.

vissza