SZENT IMRE PLÉBÁNIA
 
 

ÉVKÖZI 6. VASÁRNAP

1. Az elsőáldozásra és bérmálásra készülő hittanosok szüleit szeretettel hívjuk és várjuk megbeszélésre február 13-án (kedd) 18.30 órakor a szentmise után a Szent Imre templomban.


2. Február 14-én Hamvazószerdával kezdődik a Nagyböjt. A Jézus Szíve templomban 7.00, a Szent Imre templomban 18.00 órakor lesznek szentmisék. Hamvazkodni ezen a napon és a jövő vasárnap is lehet, kivéve a családos szentmisét. Hamvazószerda szigorú böjti nap: a felnőtt hívő csak háromszor étkezhet és egyszer lakhat jól. Ezen a napon és Nagyböjt péntekjein tartózkodjunk a húsételektől.


3. Élelmiszercsomagot osztunk a területünkön élő rászorulóknak csütörtökön 16.00–18.00 óra között. Köszönjük az adakozók támogatását és az önkéntesek segítségét.


4. Keresztutat tartunk Nagyböjt péntekjein, 6.30 órakor a Jézus Szíve templomban és 17.30 órakor a Szent Imre templomban. A keresztút vezetésére a közösségek jelentkezését várjuk.


5. Felhívjuk a Szülők figyelmét, hogy gyermekeik számára a katolikus hit- és erkölcstan oktatás választása az iskolában hitbeli kötelességük.


6. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közleményben hívja fel a figyelmünket, idén kiemelten fontos rendelkeznünk adónk egyházi 1 %-áról május 22-ig, mivel a benyújtott nyilatkozat visszavonásig érvényes. (17EGYSZA jelű nyomtatvány, technikai szám: 0011)


7. A Házasság hete rendezvény ünnepi lezárása február 18-án (vasárnap) 10.30 órakor kezdődő szentmisében lesz, amelyet Bíró László püspök úr mutat be.

vissza


 • Hirdetések

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  ÉVKÖZI 2. VASÁRNAP

  Január 21-26. között az ökumenikus imahéten a Krisztus-hívők egységéért imádkozunk. A helyszínek és egyéb részletek a plakáton olvashatók.

 • Közösségi hírek

  A SZERETET ÁRAD!

  A Családos szentmisén a gyermekekkel csokoládégyűjtő akciót szerveztünk. Két nagy doboz édesség gyűlt össze. A közösségből néhány szülő ötletelt azon, hogyan tudnának ők is hozzájárulni tárgyi adományokkal szegény sorsú gyermekek karácsonyához. Célzottan, a gyermekek vágyait figyelve igyekeztek segíteni. Az alábbi beszámoló egy csokor azokból az érzésekből, pillanatokból, amikor átadásra kerültek az ajándékok.